Geologie Reis

Geologie reis

This most beautiful system of the sun, planets and comets, could only proceed from the counsel and dominion of an intelligent and powerful Being.

De prachtige schikking van zon, kometen en planeten kon alleen maar ontstaan door het overleg en het vermogen van een denkend en machtig Wezen.

Isaac Newton – natuurkundige (1643 – 1727)

Bijbels

Bijbels

 • Wat zegt Genesis over het ontstaan van de aarde?
 • De aarde in 6 dagen geschapen?!
 • Zien wij de gevolgen van de zondvloed terug in de natuur?
 • Is er een tegenstelling tussen de wetenschap en de Bijbel?
 • Hoe keek Jezus tegen de schepping aan?

Geologisch

Geologisch

 • Heeft u wel eens het Boek der Natuur bestudeerd?
 • Meer weten over gesteenten, aardlagen en fossielen?
 • Vormt het heden werkelijk de sleutel tot het verleden?
 • Is de Bijbelse chronologie te rijmen met de natuur?

Educatief

Educatief

 • Wordt onderwezen vanuit de Bijbel over Gods Schepping.
 • Leer dat de Bijbel Gods betrouwbare en onfeilbare Woord is.
 • Verzamel materiaal voor Bijbels onderwijs aan de kinderen in uw klas.
 • Laat u helpen uw kinderen in de opvoeding een goed fundament mee te geven.

Dag 1 / Aankomst Iskola Ház

Na aankomst op het vliegveld rijden we per busje naar het heerlijk gelegen Iskola Ház. Dit oorspronkelijke schooltje zal als uitgangspunt dienen voor onze uitstapjes. U wordt ontvangen met een hapje en een drankje en u wordt in de gelegenheid gesteld de omgeving te verkennen. Na de gezamenlijke maaltijd zal Jan van Meerten vanuit Bijbels perspectief wat vertellen over de geologische achtergrond van Hongarije. Vervolgens schetst Lorens Knap de cultuur-historische achtergrond van dit land. Hij zal de dag ook eindigen met een avondsluiting.

Dag 2 / Bakony-Balaton Geopark

Het Bakony-Balaton Geopark bevindt zich ten noorden van het Balatonmeer en strekt zich uit over 3244 km2.  Nadat wij het meer zijn overgestoken bezoeken wij het Levendula Ház waar het vulkanisme in Hongarije uitgebreid wordt toegelicht. Hierna bezoeken wij de Hegyestü vulkaan om dit met eigen ogen te zien. In Csopak zien we de overgang van Perm naar Trias. De uitdaging hier is deze overgang te verklaren vanuit Bijbels perspectief. Hierna gaan wij naar een midden Trias afzetting in het Felsőörs Basin, waar de overblijfselen te zien zijn van vulkanisch materiaal, gemixt met kalksteen, waarin ammonieten worden gevonden. Wanneer er tijd over is bezoeken we de zandgroeve van Várpalota. Hierna keren wij terug naar huis, maar niet voordat wij onderweg de maaltijd genoten hebben. De dag wordt weer besloten met een avondsluiting.

Dag 3 / Novohrad – Nógrád Geopark I

Vandaag bezoeken we het Novohrad – Nógrád Geopark. Dit geologische park bedekt een oppervlak van 1.587 vierkante kilometer, waarvan 1.251 vierkante kilometer in Hongarije en 336 vierkante kilometer in Slowakije. Het gebied strekt zich uit van de zuidelijke rand van de westelijke Karpaten tot de Noord-Hongaarse bergen. In dit park zullen wij  het  ‘prehistorische Pompeii’ bezoeken, ofwel het Ipolytarnoc Fossils Nature Conservation Area. De bijnaam voor deze plek is ontstaan doordat een vulkaanuitbarsting hier een subtropische jungle onder vulkanische as heeft bedekt. Na een korte reis door Slowakije komen we aan bij Hajnacka waar we vulkanisch materiaal uit het Mijoceen bestuderen. Hierna gaan we naar Sámsonháza waar we een locatie bezoeken met duidelijk onderscheiden aardlagen. Wij dineren op de terugweg in een restaurant. De avond wordt op gebruikelijke wijze afgesloten. 

Dag 4 / Grotten van Aggtelek

De vierde dag keren we terug naar het noorden van Hongarije. Maar nu om de grotten van Aggtelek te bezoeken. Deze grotten strekken zich uit tot in Slowakije en zijn werkelijk zeer indrukwekkend, maar hoe past dit in een korte chronologie? Na de koele tocht door de ondergrondse gewelven warmen wij op bij de warmwaterbronnen bij Egerszalók. Het water uit deze warmwaterbronnen in de openlucht komt uit een waterhoudende laag onder het Matragebergte en heeft een temperatuur van 68 ℃. Na het diner ‘s avonds vat Jan van Meerten alles wat we gezien en geleerd hebben nog eens samen en besluit Lorens Knap de avond. Hierna is er gelegenheid voor gezellig napraten met een hapje en een drankje.

Dag 5 / Budapest – Natuurhistorisch museum

Al weer op de laatste dag van deze reis bezoeken wij het natuurhistorisch museum in Budapest. Hier is van alles te zien wat betreft de natuur van Hongarije vroeger en nu: allerlei sierstenen, nagemaakte koraalriffen, dinosauriërs, etc. Natuurlijk zal Jan van Meerten het hoe en waarom weer toelichten vanuit Bijbels perspectief. Hierna rijden we naar het vliegveld om de thuisreis te aanvaarden.

Reisdoel

 • Reisbestemming: Hongarije
 • Verblijfplaats: Mikebuda (70 km ten zuid-oosten van Budapest)
 • Duur: 5 dagen (4 nachten)
 • Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart is vereist
 • Een visum is niet nodig

Data

 • maandag 29 april 2019 – vrijdag 3 mei 2019

Kleinschalig

 • Het betreft een kleinschalige reis met minimaal 9 en maximaal 15 deelnemers.

Vervoer

 • Heen- en terugreis: per vliegtuig
 • Excursies: met minibus / personenauto
 • Heenreis: maandag 17.40 uur vanaf vliegveld Eindhoven
 • Terugreis: vrijdag 15.00 uur vanaf vliegveld Budapest

Vliegreis

 • Bagage wordt ingedeeld in de volgende categorieën:
  – Koffers
  – Trolleys
  – Handbagage
  Vanwege de beperkte ruimte in de minibus/auto vragen wij u geen koffers mee te nemen.
 • De reissom is gebaseerd op het vervoer van 1 bagagetrolley (in het laadruim) en handbagage.
  Tegen meerprijs zijn extra opties mogelijk. De volgende opties kunt u bij de boeking aangeven:

– instappen met prioriteit (hierbij kunt u naast uw handbagage ook uw bagagetrolley meenemen in de cabine).
voor tarieven zie Diensten en Kosten – Instappen met prioriteit via Wizzair.com & CallCenter
– stoelreservering (handig als u met meer personen reist)
voor tarieven zie Diensten en Kosten – Toegewezen stoel via Wizzair.com

 • Voor toegestane afmetingen en gewicht van uw bagage zie Reisbagage

Maaltijden

 • Het ontbijt wordt verzorgd in Iskola Ház, uw verblijfplaats gedurende deze reis.
 • Lunches worden tijdens het ontbijt klaargemaakt voor onderweg.
 • Het diner wordt genuttigd of thuis of onderweg in een restaurant.
 • De eerste dag is er geen diner vanwege de vertrektijd vanuit Eindhoven Airport.
 • Voor alle restaurantmaaltijden geldt dat 1 drankje inbegrepen is.
 • Alcoholische dranken zijn voor eigen rekening.

Reisleider/gidsen

 • Uw reisleider zal tekst en uitleg geven in het Nederlands.

Mobiliteit

 • Voor deelname aan onze groepsreizen naar Hongarije is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er moet tijdens de Hongarije-reizen veel gewandeld worden en geregeld zitten er ook trappen bij of hellende, ongelijke straatjes.
 • Bij vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Reisleiders

Van harte welkom op deze bijzondere reis naar Hongarije! Deze reis heeft 2 reisleiders: Jan van Meerten en Lorens Knap. Jan werkt voor het Logos Instituut en heeft zich gespecialiseerd in de geologische geschiedenis van Hongarije. Lorens is met zijn gezin in september 2018 naar Hongarije geëmigreerd i.v.m. kinderevangelisatiewerk en is eigenaar van Hongarije Holidays. Hieronder stellen zij zich voor:

Jan van Meerten

Jan van Meerten is medewerker van Logos Instituut en als redactieraadslid betrokken bij Weet Magazine. Hij organiseert halfjaarlijks een congres in Opheusden. Tijdens dat congres wordt door de diverse sprekers benadrukt dat het scheppingsgeloof waardevol is voor wetenschapsbeoefening.

Lorens Knap

Kinderen verdienen het om opgevoed te worden in de waarheid. Helaas blijkt steeds meer dat de eenvoudige waarheid van de 6-daagse schepping, zelfs op christelijke scholen (!), moet plaatsmaken voor de god van de wetenschap, die het bestaan van de aarde alleen maar in miljoenen jaren wenst uit te drukken. Bewijzen van het tegendeel worden niet alleen aan de kant geschoven, maar zelfs actief bestreden. Ik hoop en bid van harte dat deze reis mag bijdragen om vanuit de praktijk kennis en materiaal over te dragen aan onderwijskrachten, docenten,  ouders, opvoeders, studenten, en zo veel mensen meer om onze kinderen een fundament mee te geven om staande te blijven in deze tijd van verwarring.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Hongarije Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Hongarije Holidays beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.
Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302.

Reisgarantie

Deze reis valt onder de STO-reisgarantie. Klik hier voor meer informatie.

Prijzen

De prijs bedraagt tot en met 28 februari € 499,- en vanaf 1 maart € 599,-  per persoon.
Dit bedrag is inclusief vliegreis, ontbijt, lunches, diners en toegangsprijzen.
Echtparen krijgen een korting van € 100,- op de totaalprijs voor 2 personen.
Voor eventuele (reis)verzekeringen dient u zelf zorg te dragen.
Ook eventuele extra kosten door medische voorzieningen en dergelijke zijn voor uw eigen rekening.

Reacties deelnemers

Vertel ons over uw reiservaring bij Hongarije Holidays zodat anderen kunnen lezen over uw ervaringen.

Uw reactie